Letní nástrahy, které nám brání v hubnutí

Před létem jste chtěla zhubnout pár kilogramů do plavek. Upravila jste jídelníček a 2x týdně šlápla do pedálů. Povedlo se, zhubla jste a v létě v tom chcete pokračovat. Půjde to, všude plno čerstvého ovoce a zeleniny. Ale mnohdy se stane, že přes léto spíše přibereme. Jak je to možné a na jaké nástrahy si dát pozor?

dort

Sladké nápoje

Na nápoje často zapomínáme, ale i ty dokážou pěkně navýšit kalorický příjem. Obzvlášť pokud je například ledová káva doplněna o kopec šlehačky a zmrzlinu. Pozor si dávejte také na ledové tříště, které vás sice v tu chvíli osvěží, ale zároveň do sebe dostanete spoustu cukru. To samé jsou sladké limonády. Potřeba tekutin je v horkých dnech zvýšená, ale nejlepší je obyčejná neperlivá voda. Pokud jste jí už přepitá, vyzkoušejte domácí ledový čaj nebo domácí citronádu s mátou.

Věděli jste: ledová káva se zmrzlinou, šlehačkou a sladkým sirupem může mít až 330 kalorií

Alkohol

Alkohol je další v kategorii letních nástrah tekutých kalorií. Na zahrádce restaurace si vychutnáte Aperol Spritz a k večeři si nalijete 2 sklenky bílého vína. A rázem jste do sebe dostala 450 kalorií. 

Tip: volte kvalitní suchá bílá vína

Zmrzlina

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, to je fakt. Není nutné si ji zakazovat úplně, ale pokud si hlídáte postavu, dejte přednost raději ovocným příchutím či ovocným sorbetům, nežli těm smetanovým.

zmrzlina

Grilování

Jste pozvaná na grilovaní k přátelům. Další symbol léta, který si úplně nezakazujte. Ale pozor si dejte na salátové dresingy a omáčky k  masu. Hranolky nahraďte grilovanou zeleninou a celkově si hlídejte množství jídla.

Ovoce

Jestli jste ten typ, který když se podívá na rohlík rázem přibere 2 kg, buďte ve střehu i v případě ovoce. Obsahuje sice hodně vitamínů, minerálů a vody, ale také cukr. Opět si hlídejte množství.

Věděli jste: nejvíc cukru obsahuje hroznové víno, broskve, meruňky a banány

Toto jsou nejčastější nástrahy, které nám mohou cestu za hubenější figurou trochu zbrzdit. Na druhou stranu si ale také chcete volné dny trochu užít a ne se stresovat kaloriemi. Proto na sebe nebuďte tak přísná a snažte se najít rovnováhu mezi zdravým jídlem a občasným zhřešením.