Lázně v pohodlí domova

Mezi oblíbené aktivity v oblasti relaxace patří návštěva wellness. Ne každý si však může dovolit jen tak vyrazit a odjet na víkend za odpočinkem. Ať už vám v tom brání velké pracovní vytížení, nemožnost sehnat hlídání pro děti, nebo zkrátka jen netoužíte sdílet prostory s cizími osobami, můžete si vytvořit relaxační kout doma. O nahřívacích lávových kamenech, vonných tyčinkách a zábalech už jistě víte. Chcete-li se však opravdu cítit jako při návštěvě skutečných lázní, pořiďte si vířivku.

ručníky a svíčky

Jakou vířivku vybrat?

Na trhu je již množství druhů vířivek a vířivých bazénů. Aby vám však domácí lázně chvíli vydržely, bude lepší zapomenout na nafukovací zařízení a investovat do kvality, jakou jsou stojací, nebo zabudované vířivky.

Jak se o vířivku starat?

Nejdůležitějším faktem je nezapomínat na pravidelné čištění vířivky https://servisvirivychvan.cz/sluzby/servis-van/, které je ideální přenechat odborníkům, protože sami byste nejspíš vířivku rozebírat neměli.

Hlídat tvrdost vody, protože vodní kámen by mohl zkrátit životnost vaší vířivky. Máte-li doma tvrdou vodu, nezoufejte. S pomocí speciálních přípravků lze tvrdost optimalizovat.

Vířivka není bazén a proto nezapomínejte vodu pravidelně měnit, zvláště v případě, že ji využívají i vaše návštěvy.

Jak vířivku využívat?

Jelikož se do vody ve vířivce nepoužívá takové množství chloru jako v případě bazénu, navíc její velikost je mnohem menší, dávejte pozor na bakterie. Máte-li kuří oko, záněty, nebo plísně, raději se na chvíli používání vířivky zdržte jak pro bezpečí své, i svých blízkých.

žena ve vířivce

Co když se vířivka rozbije?

V případě že se vířivka rozbije, nepokoušejte se ji opravit sami. Můžete tak jen napáchat ještě více škod. Zavolejte odborníky.

Tomu ale můžete předejít pravidelným servisem vířivek, který provádí specializovaná firma Spa aqua servis. Mimo základního servisu vám změří tvrdost vody, poradí ohledně údržby a opraví případné nedostatky. Taková investice vám v budoucnu ušetří spoustu času i peněz za dodatečné opravy.